Teknisk info

Teknisk info

Hvorfor så mange forskellige modeller?
Vær opmærksom når du sammenligner Personal Transportere. Der kan være store mærkbare forskelle i kvalitet, motor størrelse, batteri type og størrelse. F.eks har batteriets (wh)-(AH) betydning for hvor langt du kan køre per opladning. Desuden indvirker motorens kraft størrelse (W) også på, hvor langt du kan køre per opladning, og ikke mindst hvor meget power elmotoren yder.
Alt efter hvordan en Personal Transporter er bygget, og hvilket terræn der køres i, vil afgøre hvordan den specifik føles at køre på, med hensyn til ydeevne og fleksibilitet. Derfor tilbyder vi et meget bredt udvalg, således enhver smag og behov kan tilfredsstilles.

Vi har desværre erfaret at Personal Transporter reklameres med forkerte data omkring batterityper og motorstørrelser.
Ofte loves der fx. rækkevidder væsentligt højere end de fleste brugere vil kunne opnå, og det gør Personal Transporter markedet noget broget. Dette vil vi hos e-transporter.dk forsøge at rette op på, ved at oplyse brugbare sammenlignelige data og ydelser på forskellige modeller.  
Er du i tvivl, så forklar os hvad du forventer af en Personal Transporter, og vi giver gerne råd om mærke og model, der kan anbefales til netop dine behov.

Hvordan vurderes størrelsen på et batteri?
Et batteri's størrelse vurderes ved at tage batteriets AH (ampere timer) gange el systemets V (volt) som giver watt-timer (wh). Jo flere watt-timer et batteri har i ydeevne, jo længere kan du køre på en opladning.
F.eks vil en Personal Transporter på 48V og et 8AH batteri have en "el tank" på 384 wattimer. En 73V Personal Transporter med et 10AH batteri har tilsvarende 730  watt-timer's kapacitet.

Temperauren er en anden meget vigtig faktor for batteriets ydeevne. Når temperaturen når under ca. 10 grader, vil batteriet bruge en del af sin egen energi på at opretholde arbejdstemperaturen. Bedste ydeevne af dit batteri, får du når du benytter din e-transporter ved ca. 18 grader. Under opbevaring og opladning skal din etransporter altid stå under stuetemperatur, så de har denne temperatur inden start. Langtids opbevaring skal altid være i stue temperature

Watt-timer er den beholdning af energi, som du kan medbringe i din Personal Transporters "brændstof tank". Antallet af AH (amperetime) kan derfor ikke alene benyttes til at sammenligne maskinens kapaciteter.
Et batteri's kapacitet samt kvalitet er en væsentligt faktor for selve batteri prisen, og dermed også for Personal Transporters samlede pris.
Batterier laves både af kendte & ukendte firmaer, men også i mange forskellige kvaliteter og størrelser, og er derfor meget forskellige i pris.

Motor størrelser angives i watt som også er lig med kræfter (hk), jo større tal jo hurtigere kan energien suges ud af batteriet.

Grøn transport!
Med Personal Transporter får du "grøn" transport, da en fuld opladning typisk ligger på en omkostning svarende til 0,50kr til 1,00kr i strømforbrug. 
Benytter du en Personal Transporter til arbejde, kan du komme frem uden at blive gennemsvedt, og dermed spare på miljøet ved at tænke "grønt" på cykelstien istedet for at tage bilen. Du kan let holde en gennemsnitsfart på ca. 15-20km/t.

Forskellige typer og størrelser af hjul vil have indvirkning på, hvordan Personal Transporters føles at køre på!

Har du spørgsmål eller vil du gerne teste modellerne rigtigt, skal du være meget velkommen!
Det er først, når du har kørt den første kilometer, at du virkelig forstår hvor lækkert det er at køre på en Personal Transporter.

Er du i tvivl om hvilken model der passer bedst til dine behov, hjælper vi meget gerne med at vælge den Personal Transporter, der passer til dig!

Er det farligt at køre Personal Transporter? Nej, det er det ikke, så længe du er ansvarlig, overholder reglerne og bruger sikkerhedsudstyr. Pres aldrig en Segway eller andre Personal Transporters for meget forover eller bagover. Samtidig skal du respektere maskinen og behandle den ordentligt.